Font Size

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Környezeti nevelés

Környezeti nevelés az óvodás korosztálytól a felnőttekig. Iskolában, terepen, fesztiválokon. Bővebben

Megújuló energiák

Energetikai tanúsítás, hőkamerás vizsgálat, tanácsadás, tervezés, bemutató az Ökoházban. Bővebben

Környezeti tanácsadás

Hol adható le használt sütő zsiradék?Környezei kérdése van? Ha nem tudja hová forduljon, keressen minket!

Bemutatkozás

Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesületet 1994-ben alakítottuk, azóta a környezetvédelem, környezeti nevelés, energiahatékonyság területén tevékenykedünk.

"Küldetésünk tudatosítani jelen világunk gondolkodási és magatartási mintáinak ön-és környezetpusztító voltát. Fenntartható és zöld alternatívát kívánunk bemutatni, és segítünk közösséget létrehozni, mely alapjául szolgál a zöld változások megvalósításához."


A szervezet alapítása óta folyamatos fejlődésen megy keresztül. Célunk minél többek számára elérhetővé tenni a zöld hétköznapok gyakorlatát. Ökoházunkban és belvárosi irodánkban főállású munkavállalóink és számos önkéntesünk segíti a szervezetet küldetésének megvalósításában. Az alapítók célja a széleskörű környezeti szemléletformálás mára számos szakterületen megjelenik: energiahatékonyság, környezetbarát háztartás, hulladékgazdálkodás, iparvállalatok civil kontrollja, környezeti tanácsadás. Non-profit szolgáltató irodát működtetünk, hazai és nemzetközi együttműködésben veszünk részt.

Hiszünk benne, hogy tevékenységeink hozzájárulnak az energiaspóroláshoz, a helyi termékek fogyasztásának terjedéséhez és hogy gyermekeink számára élhető környezetet adjunk tovább. Fontos hogy mindenki megértse és a gyakorlatban is alkalmazza a hétköznapi környezettudatos fortélyokat.
Ismerkedjen meg tevékenységünkkel, ne késlekedjen Zöld életmódra váltani! Keressen minket!

Tevékenységeink címszavakban:

Környezeti tanácsadás a Kötháló tagszervezeteként, oktatás-szemléletformálás, fenntarthatósági programok biztosítása, szakértés, Fesztiválok Zöld programjának szervezése, Zöld Könyvtár, non-profit tanácsadó és szolgáltató iroda működtetése, vízvizsgálat, Ökoaudit és energiaaudit készítése, hőkamerás vizsgálatok, megújuló energiák alkalmazásának népszerűsítése, mérőeszköz kölcsönzés, nyílászáró szigetelés.

 

Itt van: Bemutatkozás

Küldetésünk

"Küldetésünk tudatosítani jelen világunk gondolkodási és magatartási mintáinak ön-és környezetpusztító voltát. Fenntartható és zöld alternatívát kívánunk bemutatni, és segítünk közösséget létrehozni, mely alapjául szolgál a zöld változások megvalósításához. "

Kapcsolat

2500 Esztergom, Zamárd u. 11275 hrsz.
Tel./Fax:33/400-150
Mobil:20/968-04-06 
e-mail:info@kornyezetkultura.hu