Font Size

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Környezeti nevelés

Környezeti nevelés az óvodás korosztálytól a felnőttekig. Iskolában, terepen, fesztiválokon. Bővebben

Megújuló energiák

Energetikai tanúsítás, hőkamerás vizsgálat, tanácsadás, tervezés, bemutató az Ökoházban. Bővebben

Környezeti tanácsadás

Hol adható le használt sütő zsiradék?Környezei kérdése van? Ha nem tudja hová forduljon, keressen minket!

Főoldal

Expedíciózz a háztartásban - sajtóközlemény

A Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata június elejétől az ország 9 nagyvárosában invitálja interaktív standjaihoz a lakosokat annak érdekében, hogy a tanácsadók segítségével felfedezhessék a környezettudatosabb életmódhoz szükséges megoldásokat, technológiákat és eljárásokat, melyeket kisebb-nagyobb erőfeszítéssel, de ők is alkalmazhatnak háztartásukban.

Az Expedíciózz a háztartásban című rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a fogyasztás csökkentésének szükségességére és növelje a megújuló energiák használatára vonatkozó ismereteket. Így például az Öko-építészeti megoldásokról, a megújuló erőforrások alkalmazási lehetőségeiről, a megelőzést és víz takarékosságot szolgáló technikákról a hulladék minimalizálásról adnak tanácsokat, bemutatják a környezet és emberi egészséget kímélő szereket, vegyi anyagokat, melyeket érdemes a jövőben a tisztítás, tisztálkodás, barkácsolás során a háztartásunkban alkalmaznunk. A projekt honlapja: www.expediciozzokosan.hu

A rendezvény családbarát esemény, melyen minden korosztály talál magának izgalmas felfedezni valót. A gyerekeket kézműves programok és gyerekjátékok, a felnőtteket látványos installációk és hasznos tanácsok várják.

Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület környezeti tanácsadói
            június 9-én (szombaton), 11-17 óra között a Széchenyi téren várják az érdeklődőket.

14 órakor kezdődik a szakértők meghívásával bonyolított sajtótájékoztató.

Ekkor alkalom adódik arra is, hogy megismerhessünk egy elkötelezetten környezettudatos hazai vitorláspárost is, akik jelenleg is Föld körüli expedíciójukat hajtják végre a nyílt óceánon. A program időpontjakor éppen Haiti partjainál fognak hajózni. Ottani időjárási viszonyok függvényében élő bejelentkezéssel számolnak be, hogy ők milyen módon törekednek saját expedíciójuk környezeti hatásait minimalizálni, hétköznapjaikat zöldíteni (www.80liter.hu).


Kérjük, hogy részvételi szándékát szíveskedjék jelezni az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Papp Nóra - környezeti tanácsadó

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Iroda: 2500 Esztergom, Rákóczi tér 2-4. (6. kapucsengő)

Tel/fax: 33/400-150, Mobil: 20/968-04-06

www.kornyezetkultura.hu

További információ a projektről:

F. Nagy Zsuzsanna, elnök

Környezeti Tanácsadó Irodák Hálózata

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it , Telefon: 06 46 382 095, Mobil: 06 70 600 2852

www.kothalo.hu, www.zoldinfolanc.hu

A projekt a KEOP-6.1.0/B/11-2011-0089 pályázat keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.


Üdvözöljük megújult honlapunkon!

Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesületet 1994-ben alakítottuk, azóta a környezetvédelem, környezeti nevelés, energiahatékonyság területén tevékenykedünk.

A szervezet alapítása óta folyamatos fejlődésen megy keresztül. Célunk minél többek számára elérhetővé tenni a zöld hétköznapok gyakorlatát. Ökoházunkban és belvárosi irodánkban főállású munkavállalóink és számos önkéntesünk segíti a szervezetet küldetésének megvalósításában. Az alapítók célja a széleskörű környezeti szemléletformálás mára számos szakterületen megjelenik: energiahatékonyság, környezetbarát háztartás, hulladékgazdálkodás, iparvállalatok civil kontrollja, környezeti tanácsadás. Non-profit szolgáltató irodát működtetünk, Ökoházat üzemeltetünk, hazai és nemzetközi együttműködésben veszünk részt.

Hiszünk benne, hogy tevékenységeink hozzájárulnak az energiaspóroláshoz, a helyi termékek fogyasztásának terjedéséhez és hogy gyermekeink számára az élhető környezet adjuk tovább. Fontos hogy mindenki megértse és a gyakorlatban is alkalmazza a hétköznapi környezettudatos fortélyokat.

Ismerkedjen meg tevékenységünkkel, ne késlekedjen Zöld életmódra váltani! Keressen minket!

 

ÖkoKör: a környezetbarát és gazdaságos háztartás kulcsa

Aggaszt a sok hulladék, a kidobott étel és a magas villanyszámla? Nem tudod, mit tehetnélellene? Vagy épp ellenkezőleg? Vannak jól bevált trükkjeid ezek csökkentésére, és szívesen megosztanád másokkal? Az ÖkoKörben mindkettőre lehetőséged van. Megismerhetsz könnyen alkalmazható háztartás zöldítő praktikákat, és te is átadhatod másoknak a saját tapasztalataidat.

Read more...

Az illegális hulladékégetés humán- és környezet-egészségügyi kockázatai

Manapság nagyon sokan a takarékosság jegyében visszaállították a régi kályháikat, és fűtenek szénnel, fával és egyéb tüzelésre alkalmasnak vélt anyagokkal. A tendencia kissé visszafelé fordítja az időt, elfelejtve, hogy ezen anyagok égetésekor keletkező füst igen nagymértékben egészségkárosító lehet. Manapság szinte áttekinthetetlenül sokféle műanyagot használunk.

Read more...

Itt van: Aktuális

Küldetésünk

"Küldetésünk tudatosítani jelen világunk gondolkodási és magatartási mintáinak ön-és környezetpusztító voltát. Fenntartható és zöld alternatívát kívánunk bemutatni, és segítünk közösséget létrehozni, mely alapjául szolgál a zöld változások megvalósításához. "

Kapcsolat

2500 Esztergom, Zamárd u. 11275 hrsz.
Tel./Fax:33/400-150
Mobil:20/968-04-06 
e-mail:info@kornyezetkultura.hu