Font Size

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Környezeti nevelés

Környezeti nevelés az óvodás korosztálytól a felnőttekig. Iskolában, terepen, fesztiválokon. Bővebben

Megújuló energiák

Energetikai tanúsítás, hőkamerás vizsgálat, tanácsadás, tervezés, bemutató az Ökoházban. Bővebben

Környezeti tanácsadás

Hol adható le használt sütő zsiradék?Környezei kérdése van? Ha nem tudja hová forduljon, keressen minket!

Főoldal

Üdvözöljük megújult honlapunkon!

Az Esztergomi Környezetkultúra Egyesületet 1994-ben alakítottuk, azóta a környezetvédelem, környezeti nevelés, energiahatékonyság területén tevékenykedünk.

A szervezet alapítása óta folyamatos fejlődésen megy keresztül. Célunk minél többek számára elérhetővé tenni a zöld hétköznapok gyakorlatát. Ökoházunkban és belvárosi irodánkban főállású munkavállalóink és számos önkéntesünk segíti a szervezetet küldetésének megvalósításában. Az alapítók célja a széleskörű környezeti szemléletformálás mára számos szakterületen megjelenik: energiahatékonyság, környezetbarát háztartás, hulladékgazdálkodás, iparvállalatok civil kontrollja, környezeti tanácsadás. Non-profit szolgáltató irodát működtetünk, Ökoházat üzemeltetünk, hazai és nemzetközi együttműködésben veszünk részt.

Hiszünk benne, hogy tevékenységeink hozzájárulnak az energiaspóroláshoz, a helyi termékek fogyasztásának terjedéséhez és hogy gyermekeink számára az élhető környezet adjuk tovább. Fontos hogy mindenki megértse és a gyakorlatban is alkalmazza a hétköznapi környezettudatos fortélyokat.

Ismerkedjen meg tevékenységünkkel, ne késlekedjen Zöld életmódra váltani! Keressen minket!

 

ÖkoKör: a környezetbarát és gazdaságos háztartás kulcsa

Aggaszt a sok hulladék, a kidobott étel és a magas villanyszámla? Nem tudod, mit tehetnélellene? Vagy épp ellenkezőleg? Vannak jól bevált trükkjeid ezek csökkentésére, és szívesen megosztanád másokkal? Az ÖkoKörben mindkettőre lehetőséged van. Megismerhetsz könnyen alkalmazható háztartás zöldítő praktikákat, és te is átadhatod másoknak a saját tapasztalataidat.

Read more...

Az illegális hulladékégetés humán- és környezet-egészségügyi kockázatai

Manapság nagyon sokan a takarékosság jegyében visszaállították a régi kályháikat, és fűtenek szénnel, fával és egyéb tüzelésre alkalmasnak vélt anyagokkal. A tendencia kissé visszafelé fordítja az időt, elfelejtve, hogy ezen anyagok égetésekor keletkező füst igen nagymértékben egészségkárosító lehet. Manapság szinte áttekinthetetlenül sokféle műanyagot használunk.

Read more...

Itt van: Aktuális

Küldetésünk

"Küldetésünk tudatosítani jelen világunk gondolkodási és magatartási mintáinak ön-és környezetpusztító voltát. Fenntartható és zöld alternatívát kívánunk bemutatni, és segítünk közösséget létrehozni, mely alapjául szolgál a zöld változások megvalósításához. "

Kapcsolat

2500 Esztergom, Zamárd u. 11275 hrsz.
Tel./Fax:33/400-150
Mobil:20/968-04-06 
e-mail:info@kornyezetkultura.hu