Font Size

Profile

Layout

Menu Style

Cpanel

Környezeti nevelés

Környezeti nevelés az óvodás korosztálytól a felnőttekig. Iskolában, terepen, fesztiválokon. Bővebben

Megújuló energiák

Energetikai tanúsítás, hőkamerás vizsgálat, tanácsadás, tervezés, bemutató az Ökoházban. Bővebben

Környezeti tanácsadás

Hol adható le használt sütő zsiradék?Környezei kérdése van? Ha nem tudja hová forduljon, keressen minket!

Nyári szandál – csak természetes anyagból!

Ahogy beköszönt a nyár és vele a meleg idő, a gyermekeinknek nyári lábbelire kell váltaniuk, nem mindegy azonban, milyet választunk. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb alapelveket, melyeket jó, ha szem előtt tartunk a szandál kiválasztásakor.

Milyen típusú lábbelit válasszunk gyermekünknek nyárra?

Az első és legfontosabb kérdés a lábbeli vásárlása előtt, hogy milyen az ideális lábbeli a gyerekeknek nyárra. Mivel a gyerekek sokat mozognak, ezért amikor csak lehetséges, kerüljük a papucs használatát, még akkor is, ha a gyerekek előszeretettel viselik ezt nyáron. Hiszen a papucsot könnyű felhúzni és ledobni, ám a lábaknak nem feltétlenül tesz jót, ha egész nyáron ebben szaladgálnak a gyerekek. Ugyanis a papucsok egyáltalán nem tartják a gyermek lábát, emiatt könnyen sérülhetnek benne, és a lábaknak sem biztosít megfelelő tartást.

A sportoláshoz mindenképpen zárt sportcipőt húzzunk a gyerekek lábára, bár ez meleg lehet nyáron, elkerülhetők vele a különböző sportbalesetek. Egyéb esetekben a gyerek szandál a megfelelő lábbeli nyárra, hiszen ez megfelelően szellőzik, nem izzad benne a gyermek lába, ugyanakkor – ha megfelelő szandált választunk – a boka és a láb helyes tartásáról is „gondoskodnak”.

Milyen legyen a gyerekszandál?

A második kérdés, miután a lábbeli típusát tisztáztuk az, hogy milyen a megfelelő gyerek szandál a kicsik lábainak? Az első és legfontosabb szabály, hogy a szandál természetes anyagból készüljön, hiszen ez a legjobb a bőrnek és ezekben nem izzadnak a lábak, megfelelő szellőzést biztosítanak. Ha rossz minőségű lábbelit választunk, akkor azok kárt okozhatnak a lábon: kényelmetlenek lehetnek és még különféle kiütéseket is okozhatnak. Emellett a gyenge minőségű szandálok még olyan deformitásokat is képezek a lábakon okozni, amely hatással lehet a gerincoszlop egészségére és a későbbi tartásra is.

Mivel a gyerekek bőre sokkal érzékenyebb, mint a felnőtteké, ezért a nem természetes anyagból készülő lábbelik nagyobb mértékben terhelhetik a kicsik szervezetét. Ezért fontos, hogy amit csak lehet, természetes anyagból válasszunk, hiszen így elkerülhetjük a későbbi allergiát vagy asztmát.

Kerüljük a műanyagból készülő szandálokat! Ezekben fokozott mértékben izzad a gyermekek lába, így a folyamatos nedves közeg miatt gombásodásra lesz hajlamos, emellett könnyebben megcsúszhat, így balesetek forrása is lehet.

A legtöbb bőrből készült szandál puha, rugalmas talppal rendelkezik, legyen ez is szempont a vásárlásnál! Ne legyen indokolatlanul merev vagy nehéz a szandál talpa, hiszen ez feleslegesen terheli a lábakat, a gyermek így könnyen elfárad és a láb egészségére sincs jó hatással!

Méretbeli kérdések

Szintén nagyon fontos a megfelelő méret kiválasztása, hiszen csak ez biztosít megfelelő mozgást a gyermekünknek. A szandál esetében még a legkisebbekkel is könnyen megy a helyes hossz kiválasztása, cipőnél ez persze nehezebb. Nagyon fontos, hogy ne csak a hosszúságra, hanem a lábbeli szélességére is figyeljünk, mert a nem megfelelő szélesség is okozhat kellemetlen perceket viselőjének.

A gyerekek lábai nagyon gyorsan nőnek és változnak, sokszor egy-két hónap alatt kinövik a gyerekcipőt, szandált. Erre is figyeljünk, hiszen a kinőtt lábbeli kényelmetlen viselet, vásároljunk nagyobbat!

Itt van: Nyári szandál – csak természetes anyagból!

Küldetésünk

"Küldetésünk tudatosítani jelen világunk gondolkodási és magatartási mintáinak ön-és környezetpusztító voltát. Fenntartható és zöld alternatívát kívánunk bemutatni, és segítünk közösséget létrehozni, mely alapjául szolgál a zöld változások megvalósításához. "

Kapcsolat

2500 Esztergom, Zamárd u. 11275 hrsz.
Tel./Fax:33/400-150
Mobil:20/968-04-06 
e-mail:info@kornyezetkultura.hu