Bonbon, szaloncukor, csemege – Házi marcipán
Hozzávalók:
100 g hántolt mandula Gyermelyről, a Vadalma Tanyáról
300 g tejpor
600 g porcukor + a gyúráshoz
2 ek olaj – elhagyható
2 ek méz
50 ml víz
máz:
200 g Fair Trade étcsoki
1 db szabadon kapirgáló tyúk tojásának fehérje
150 g porcukor
1 ek citromlé
A tejpor és a porcukor leszitált keverékéhez hozzáadjuk a darált mandulát, olajat, mézet és kézzel alaposan átdolgozzuk – kiváló élmény gyerkőcöknek!
Közben fokozatosan adjuk hozzá a vizet, hogy a massza összeálljon.
A gyúródeszkát, sodrófát, és a masszát meghintjük porcukorral, kb. 2 cm vastagra kinyújtjuk. és kockázzuk, formára szaggatjuk, ki mit szeretne. Tölthetjük aszalt gyümölccsel, csinálhatunk belőle kis rudacskákat, csokimázzal bevonva, majd feldarabolva szaloncukrunk is lehet.
Csokimáz: a csokit gőz felett megolvasztjuk, a bonbont beleforgatjuk. Teljesen hagyjuk megszáradni. A tojásfehérjét, citromlevet, porcukrot simára keverjük, nyomózsákba töltjük és díszítsük csemegénket tetszésünk szerint.
Kiváló lehet a recept adventi naptár készítéshez is.